Schrikdraadbeveiliging: De Juiste Manier van Overklimbeveiliging

Schrikdraadbeveiliging is een van de meest effectieve manieren om uw eigendommen te beschermen tegen indringers. Of het nu gaat om hekwerken, dakranden, muren, poorten of vrijstaande schrikdraadsystemen, deze technologie biedt een krachtige en betrouwbare oplossing voor zowel kleine als grote installaties. In dit artikel gaan we in op de voordelen van schrikdraadbeveiliging en hoe ons systeem uw beveiligingsbehoeften kan vervullen.

Hoe Werkt Schrikdraadbeveiliging?

Schrikdraadbeveiliging bestaat uit een voorzethekwerk dat eenvoudig op bestaande of nieuwe structuren kan worden gemonteerd. De draden worden bevestigd met isolatoren en ontvangen elke seconde een korte spanningspuls. Deze puls is ongevaarlijk maar geeft een krachtige schok die indringers afschrikt. Het systeem kan alarm slaan bij draadmanipulatie, zoals knippen, en kan worden geïntegreerd met meldkamers en camera-installaties.

Voordelen van Schrikdraadbeveiliging

  1. Fysieke Barrière: Het systeem vormt een ondoordringbare barrière voor indringers.
  2. Niet-Dodelijke Schok: Bij aanraking geeft het systeem een pijnlijke maar ongevaarlijke schok.
  3. Alarmfuncties: Alarm wordt geactiveerd bij pogingen tot sabotage of indringing.
  4. 24/7 Bewaking: Dag en nacht beveiliging, met aanpasbare instellingen voor verschillende tijden.
  5. Lage Onderhoudskosten: Het systeem vereist minimale onderhoudskosten en heeft een lange levensduur.

Toepassingsmogelijkheden

Hekwerken: Schrikdraad kan eenvoudig worden geïnstalleerd op bestaande hekwerken. De draden worden strak gespannen en vormen een effectieve beveiliging tegen overklimmen.

Dakranden en Muren: Voorzie muren en dakranden van schrikdraad om te voorkomen dat indringers uw terrein betreden via deze routes.

Poorten: Integreer schrikdraad met schuif- of draaipoorten voor gecontroleerde toegang. Poorten kunnen worden uitgerust met draden die voorkomen dat iemand eroverheen klimt.

Vrijstaande Systemen: Voor open terreinen kan een vrijstaand schrikdraadsysteem worden opgezet, ideaal voor grote oppervlakten.

Unieke Kenmerken van Ons Schrikdraadbeveiligingssysteem

  • Detectie van Knippen: Zowel de aard- als de spanning voerende draden kunnen sabotage detecteren.
  • Energiebeheer: Overdag kan de energie worden beperkt om onschuldige aanrakingen te minimaliseren terwijl er ’s nachts volledige beveiliging is.
  • Noodstroomvoorziening: Het systeem blijft tot 18 uur operationeel bij stroomuitval.
  • Zone-Indeling: Voor grote installaties kunnen meerdere zones worden ingericht, elk met eigen spanningsgevers voor maximale veiligheid.

Veiligheid en Wettelijke Normen

Ons schrikdraadbeveiligingssysteem voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Het ontwerp voorkomt ongewenst contact met voorbijgangers en garandeert een veilige installatie. We bieden ook uitgebreide software voor het beheer van grote terreinen, waarmee u real-time meldingen en controle heeft over uw beveiligingssysteem.

 

Conclusie

Schrikdraadbeveiliging is een robuuste en kostenefficiënte oplossing voor de bescherming van uw eigendommen. Met de juiste installatie en onderhoud kan dit systeem een aanzienlijke bijdrage leveren aan de vermindering van criminaliteit en vandalisme. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen met een op maat gemaakt schrikdraadbeveiligingssysteem.

 

ECE brand & inbraakbeveiliging © Privacybeleid